Posts

Posts uit februari, 2013 tonen

het museum van mijn vader

Afbeelding
Mijn vader heeft oude bussen en auto 's gespaard. Laatst opperde we het idee om een museum te openen. Bij gebrek aan ruimte wel even een paar foto 's ,... Deze bus en auto 's stonden op de kast, ook boven en in de keuken heeft mijn vader zijn bussen en auto 's tentoon gesteld, ... regelmatig wisselt hij... nu staat er bijvoorbeeld een dubbeldekker bus op de kast ipv de bovenste auto.. Met wat info en een bijbehordende film (o.a oude brandweerauto 's) , zou het best een succes kunnen zijn, toch ? Zo 'n 'slaapkamermuseum' ? Avondrood (boven) en ochtendrood (rechts)

Bub en Bells zijn verliefd.

Afbeelding
Twee foto 's van Bubbels neus...! Kater Bubbel is een echt fotomodel. Afgelopen week  (3 - 8 feb 2013) was Bubbel verliefd : op Bells. Hier liggen ze rustig naast elkaar te slapen. Hier zit Bubbel op de trap, Bells zit een paar treden hoger ,.. op de overloop. Bubbel heeft haar achtervolgt en bleef maar janken !!!  Eerst kregen we een showtje op de overloop. Later op de post op de tafel, op de trap, onder de bank en o.a in een doosje. Nu is Bubbel weer rustig en wij zijn begonnen met wachten op 'Bubbellsjes' (we hopen dat het gelukt is, Bells zwanger is, en er dus kleine 'poesjes' komen) : Verder maakte ik deze week een wandeling en bakte ik pannenkoeken Ook lag er sneeuw, maakte ik deze sneeuwpop vielen er winterse buien (hagel/natte sneeuw)          

Timo 's avontuur.

Afbeelding
De vlammen vechten met het hout ! Gezellig, vindt Timo. Het is koud. Daarom mag er extra veel hout in de kachel. Timo kan er uren naar kijken. Vaak brengt hij een kar vol hout naar opa en oma.   Opa zegt dan tenminste niet steeds – plagend – dat hij bijna geen hout meer heeft … dus , dat Timo niet meer mag stoken en de centrale verwarming maar weer een graadje hoger moet, dan. Het is donderdag. Timo is op school. De meester verteld over Klaas en Kees die in het moeras een vuur maken. Timo houdt van verhalen. Hij droomt helemaal weg. Soms is hij Pietje Bell, een andere keer straatschoffie Ratje of Kruimeltje. Maar het liefst had hij meegegaan naar Nova Zembla, .. stel je voor dat hij met Columbus Amerika had ontdekt of … wat dacht je van roofridders en jonkvrouwen. Prachtig!  (wordt vervolgd) 

De koningin stopt er mee.

Afbeelding
Op 28 januari maakte koning Beatrix bekent dat ze stopt.  Prins Willem - Alexander zal het van haar overnemen. Ik heb de koningin 2 keer gezien. De eerste keer in Leerdam (22 juli 2010) , bij de (her) opening van het glasmuseum. De tweede keer, dat viel erg tegen , zag ik haar in Rhenen (Koninginnedag 2012). Het was beide keren prachtig warm  weer. Rhenen leverden best unieke plaatjes op, maar de koninklijke familie zagen we nauwelijks. Mijn zus en ik bleken namelijk aan het eind van de route staan, en voor onze neus parkeerde de bussen en auto 's . We zagen de aankomst en het vertrek en een glimp van oa de koningin en prinses Maxima. De eerste keer zagen we koning van heel dichtbij : We stonden vooraan en de koning liep naar ons toe om twee bosjes bloemen aan te nemen (dat stond eigenlijk niet in het protocol) De koning stapt uit en geeft burgemeester Viktor Molkenboer een hand.  2012 was de laatste Koninginnedag. V